Jump to content
Netzilla

Combat Record Export NPE

Recommended Posts

When attempting to export a group of PCs using the Combat Record Export feature, I'm getting an error stating that the process couldn't be completed.  In the attached ZIP file, I've included the following:

  • the hcr template I'm using (DLP_Summary_HTML.hcr)
  • all the characters I'm attempting to export
  • campaign rules that were loaded
  • custom character template
  • my appPrefs.xml
  • trace.log
  • the batch file I use to launch HD (run.bat)

 

The trace.log shows a NPE from getPrefabSkills but I don't have any prefabs loaded.

I am running build 20171119 on a Win10 machine.

 

Let me know if you need any more info.

HD_Error.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting.  The characters load fine (after selecting "no" for the newer version of the template file so that HD uses the one bundled with the character), and the combat record export runs without issue on my system.

 

I note that deeper down in the stack trace (in your trace.log file), we're in the java.security package.  I'm thinking that may be due to the location of some of your files (looks like Google Drive is in play).  Some system-level access manager is not playing nicely with Java during that process...possibly due to the rapid open/close of multiple files, though that's purely a guess.

 

Try moving all relevant files onto your local system (yes, I realize that Google Drive makes a folder on your local system...move them to a permanent, non-mapped drive for now) and see if the problem persists.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, so I tried moving everything to a temp folder on my C drive and got the same behavior so I did some experimenting.

 

I loaded up the characters one at a time and did the export and was fine up through Faceless, Ka-Pow!, Prof Polar, Terraingteacht and Zoltan.  As soon as I added Shard, I got the error.

Next, I unloaded Shard and tried the export with no problems.

Added Double-Time! and got the error again.

Unloaded Double-Time! and loaded Diamondback and got the error again.

 

After that I restarted HD and decided to try loading characters in a different order.  I was good up through Amon-Ra, Diamondback, Double-Time!, Shard, Prof Polar, Faceless and Terraingteacht.

Once I added Ka-Pow! I got the error.

Unloaded Ka-Pow! and and still got the error.

 

Finally, I copied all my stuff and moved it to a linux box I've got available.  Everything worked fine there.

 

So, I'm leaning towards blaming something in how Avecto Defendpoint handles security.  Thanks for looking into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Netzilla said:

So, I'm leaning towards blaming something in how Avecto Defendpoint handles security.  Thanks for looking into it.

 

That would make sense -- too many files accessed in too short of a time trigger one of it's safeguards (guessing here). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×